Главная » Статьи » Спорт » Авто/Мото

Влада Бахрейна оголосила про відміну гонки Формули-1 з міркувань безпеки.

Влада Бахрейна оголосила про відміну гонки Формули-1 з міркувань безпеки. Запис про це з'явився в офіційному Твиттере королівства.


Як повідомлялося раніше, у разі нормалізації обстановки в країні Гран-прі може бути перенесений на пізніший термін по ходу сезону.

Антиурядові маніфестації в Королівстві Бахрейн почалися 14 лютого. Як повідомлялося раніше, населення шиїта країни, яке складає більшість, скаржиться на утиски з боку меншості сунніта на чолі з королівською династією Аль-Халифа. Демонстранти вимагають прийняти нову конституцію, а також зробити посаду прем'єр-міністра виборною.

За інформацією британського журналіста Адама Купера, якщо гонка Формули-1 і буде перенесена на пізніший термін, то єдино відповідною датою є 20 листопада - через всього тиждень після іншого близькосхідного етапу, Гран-прі Абу-Дабі. В цьому випадку фінальний етап сезону у Бразилії також доведеться пересунути - на тиждень вперед. Це означатиме, що чемпіонат світу Формули-1 2011 року завершиться 5 грудня.

У Бахрейні вже були скасовані офіційні тести Формули-1, намічені на 3-6 березня, а також перегони молодіжної серії GP2, заплановані на 18-19 лютого. Старт сезону Формули-1 2011 року повинен був відбутися 13 березня, проте відміна етапу на автодромі Сахир Интернешнл перенесла початок нового чемпіонату на трасу в австралійському Мельбурні. Перша гонка сезону відбудеться 27 березня.
Категория: Авто/Мото | Добавил: Informator (22.02.2011)
Просмотров: 476 | Теги: Гонка, авто, Бахрейн, Формула-1, F1, спорт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar