Главная » 2012 » Февраль » 3 » Студенти України вважають, що в останній редакції закону про вищу освіту їх інтереси враховано
05:21
Студенти України вважають, що в останній редакції закону про вищу освіту їх інтереси враховано

Студенти України вважають, що в останній редакції закону про вищу освіту їх інтереси враховано

В останній редакції Закону України "Про вищу освіту", роботу над яким робоча група завершила 16 травня, інтереси студентів враховано, а переваг у ньому загалом більше, ніж недоліків.

Про це на прес-конференції лідерів органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів у вівторок заявив президент Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович.

А.Ігнатович розповів, що над останньою версією законопроекту працювало Міносвіти за участю широких кіл громадськості. До складу робочої групи також входили представники студентських організацій різного спектру - загалом студенти становили близько 20% від її складу.

Серед найголовніших досягнень Анатолій Ігнатович назвав соціальні гарантії для студентів, 51% державного замовлення у державному вищому навчальному закладі, врегулювання питання стипендій, які мають бути не нижчими від прожиткового мінімуму, та плати за навчання, яка має бути незмінною протягом усього терміну навчання. Президент Національного студентського союзу також відзначив, що досить широкі права студентського самоврядування в цій редакції закону залишено без змін.

Однак, на думку А.Ігнатовича, в новій редакції закону викликає дискусії питання врахування при вступі, окрім результатів ЗНО та середнього балу атестату, ще й балу вищого навчального закладу.

У прес-конференції взяли участь представники Всеукраїнської студентської ради, Української асоціації студентського самоврядування, Всеукраїнської організації "Студентська республіка" та інших студентських організацій, які підтримали позицію Національного студентського союзу щодо останньої редакції Закону України "Про вищу освіту".
Джерело: ukped.com.
 

Категория: Образование | Просмотров: 654 | Добавил: Informator | Теги: освіта, Україна, Студент, закон | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar