Главная » Статьи » Новости » Бізнес

Київським ресторанам загрожують штрафи
Найближчим часом власники кафе і ресторанів, які встановили тераси без узгодження з КМДА і в обхід існуючих норм, будуть платити серйозні штрафи.

За правилами встановлювати літні майданчики можна не ближче ніж за півтора метри від проїжджої частини, так, щоб хоча б дві людини могли поміститися на тротуарі. Порушникам загрожує штраф від 850 до 1700 гривень, повідомляє Kievpress з посиланням на столичну адміністрацію.

Щоб уникнути покарання, власники ресторанів повинні будуть надати дозвільну документацію на встановлення кафе і довести відповідність встановленої конструкції тому, що написано в документах.

За минулий рік інспекторами ГУ контролю за благоустроєм та КП "Київблагоустрій" було виявлено 479 літніх майданчиків. З них 112 об'єктів мали повний або частковий набір дозвільної документації. Відповідно, 367 літніх майданчиків були без жодного дозвільного документа. Інспекторами Головного управління та КП "Київблагоустрій" демонтовано 314 одиниць.

Цього року ситуація з великою кількістю незаконних "літніх залів" кафе і ресторанів має всі шанси повторитися. Станом на 31.05.2011 року, з 114 виявлених літніх майданчиків, тільки 14 мали дозвільні документи. Із сотні "літніх нелегалів" примусово демонтовано вже 23 одиниці, а за результатами вжитих заходів 37 об'єктів були демонтовані підприємцями власноруч.
Джерело: finance.ua.

Категория: Бізнес | Добавил: Informator (02.06.2011)
Просмотров: 528 | Теги: Бізнес, Київ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar