Главная » 2011 » Ноябрь » 17 » За статистикою на Волині навчається 32 тисячі студентів
18:33
За статистикою на Волині навчається 32 тисячі студентів
   
(фото від:  Volyn.ua)

17 листопада має особливе значення для значної частини молодих людей, адже це – День студента. Це свято зближує та об'єднує студентів усіх факультетів і всіх навчальних закладів.

За повідомленням Волинського інформаційного порталу Volyn.ua з посиланням на Голову управління статистики в області, на Волині здобуття вищої освіти забезпечують 15 самостійних вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації, серед яких 3 університети, інститут, 10 коледжів та училище. Крім того, на території області функціонують відокремлені структурні підрозділи, підпорядковані вищим навчальним закладам, які розміщені за її межами.

Сьогодні в самостійних волинських ВНЗ навчається майже 32 тисячі молодих людей, з яких кожні троє з чотирьох – студенти закладів ІІІ–IV рівнів акредитації. Близько двох третин – віддали перевагу денній формі навчання, решта – поєднують навчання з роботою. У розрахунку на 10 тисяч жителів області студентами є 306 осіб.

Кожен четвертий студент – майбутній фахівець в галузі соціальних наук, бізнесу та права, кожен шостий – освіти, кожен сьомий – гуманітарних наук та мистецтва, кожен восьмий – інженерії.

Кваліфікацію бакалавра здобувають 54% студентів, молодшого спеціаліста – 31%, спеціаліста – 11%, магістра – 4%.

Сплине незначний час і здобуті знання стануть для нинішніх студентів основою для їхнього професійного становлення. Тож бажаємо їм творчо мислити, прагнути пізнавати незвідане, висувати перед собою досяжну мету і добиватися свого, адже молодим, сповненим життєвої енергії людям, належить майбутнє.
Категория: Образование | Просмотров: 325 | Добавил: Informator | Теги: навчання, освіта, волинь, студенти, Україна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar