Главная » 2011 » Декабрь » 11 » Волонтери вирушать до Грузії на захід «Поєднуючи покоління через волонтерство»
23:53
Волонтери вирушать до Грузії на захід «Поєднуючи покоління через волонтерство»

Найближчим часом наші волонтери вирушать до Грузії – нас запросили взяти участь у молодіжному обмін «Поєднуючи покоління через волонтерство».

Захід відбудеться у невеличкому містечку Кобулеті (Грузія) з 10 по 17 грудня 2011 року за підтримки програми Єврокомісії «Молодь в дії». В проекті братимуть участь 40 волонтерів з країн Європейського Союзу та їхніх сусідів (Швеція, Грузія, Латвія, Туреччина, Молдова, Україна, Нідерланди та Іспанія).

Про що ж ми будемо спілкуватись? Темою проекту є солідарність між поколіннями та волонтерство як шлях до порозуміння «батьків та дітей», а скоріше навіть «дідів та онуків». Наша мета, а точніше мети:

- знайти шляхи залучення молоді до волонтерства;
- визначити проблеми в спілкуванні між поколіннями;
- знайти шляхи пожвавлення міжвікового діалогу;
- відзначити та підбити підсумки 2011 року як Року Волонтерства та розробити план потенційно можливих заходів на рік 2012 – Рік Солідарності між Поколіннями;
- посилити партнерство між різними організаціями на тему спілкування поколінь та волонтерської роботи в рамках програми «Молодь в дії».

Під час проекту учасники визначать проблеми, що існують між поколіннями та знайдуть можливі шляхи подолання відчуження та порозуміння за допомогою рольових ігор та дебатів з місцевими організаціями, що працюють з молоддю та людьми похилого віку.

Ми маємо надію, що інтерактивні та творчі завдання допоможуть знайти відповідь на питання - як молоді волонтери зможуть допомагати старшому поколінню та сприяти солідарності та взаємному порозумінню.

Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва «Альтернатива-В»
 

Категория: События | Просмотров: 692 | Добавил: Informator | Теги: путишествие, волонтерство, подорож | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar