Главная » 2011 » Декабрь » 15 » Відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ та декани факультетів спілкувалися з випускниками шкіл
10:41
Відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ та декани факультетів спілкувалися з випускниками шкіл


Відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ та декани факультетів спілкувалися з випускниками шкіл

У суботу, 10 грудня, у великому залі економічного факультету відбулася зустріч відповідального секретаря та членів приймальної комісії УжНУ з випускниками шкіл та їхніми батьками. Запрошені дізналися про нові правила прийому до Ужгородського національного університету та отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання.

Правила прийому до провідного вишу Закарпаття набули чинності з 28 жовтня. Минулої суботи з їх основними змінами приймальна комісія ознайомила випускників шкіл. Відповідальний секретар приймальної комісії Володимир Міца зауважив, що всю довідкову інформацію щодо вступу можна знайти на сайті УжНУ в рубриці «абітурієнту».

Володимир Михайлович порадив майбутнім студентам звернути увагу на зміну предметів, введену міністерством, при конкурсному відборі на окремі напрями. Наприклад, у 2012 році на напрям „історія” при конкурсному відборі з непрофільного третього предмета будуть враховуватися результати зовнішнього оцінювання знань із всесвітної історії або іноземної мови за вибором абітурієнта. На напрям «міжнародні відносини» третій непрофільний предмет „історія України” замінено на „всесвітню історію”.

Майбутнім абітурієнтам Володимир Міца порекомендував посилити підготовку з профільних дисциплін, адже прохідний бал зріс зі 120 до 140. За даними центру незалежного оцінювання знань, минулого року тільки 60% абітурієнтів долали бар’єр 140 балів. Найкращий варіант підготовки до вступу, на думку відповідального секретаря приймальної комісії, - підготовчі курси в УжНУ, які, як показує досвід останніх років, є доступними та дієвими для абітурієнтів. На підготовку з одного предмета передбачено 140 годин, вартість однієї години – 4 гривні. Результативність висока, адже близько 60% відвідувачів підготовчих курсів стають студентами УжНУ. Більше того, завдяки таким курсам на 15 напрямах до загального результату абітурієнтам можуть додати до 20 балів. Записатися на заняття та з’ясувати всі деталі можна за номером 64-36-02.

Випускники шкіл та їх батьки цікавилися в представника приймальної комісії УжНУ як записатися на підготовчі курси, як нараховуються додаткові бали для переможців олімпіад та МАН, яка кількість бюджетних місць на факультетах. Володимир Міца не втомлювався наголошувати, що сучасний абітурієнт усю довідкову інформацію може отримати за допомогою інтернету, не виходячи з дому. Для тих, хто бажає почути правила вступу безпосередньо в стінах університету, - двері приймальної комісії завжди відчинені.

Випускники шкіл та їх батьки мали можливість також поспілкуватися з деканами факультетів УжНУ. Професор Володимир Лазур ознайомив присутніх із досягненнями фізичного факультету. Випускники аспірантури цього факультету працюють не тільки в провідних наукових центрах України, а й у відомих наукових групах США, Англії, Німеччини, Італії, Франції. За даними всесвітньої науково-метричної бази „Skopus”, за рівнем цитування наукових публікацій УжНУ входить до п’ятірки кращих вишів України. 90 % таких публікацій дають учені фізичного факультету.

Прес-служба УжНУ

Фото Миколи Прохорова


 
Категория: Образование | Просмотров: 513 | Добавил: Informator | Теги: студенти, ужгород | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
avatar
0
1 Dhewa • 08:31, 17.04.2012
Free info like this is an apple from the tree of knolwdege. Sinful?
ComForm">
avatar