Главная » 2011 » Февраль » 26 » В Україні буде створено нову концепцію педагогічної освіти
18:07
В Україні буде створено нову концепцію педагогічної освіти
асідання Асоціації ректорів педагогічних університетів Європи за участі першого заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми відбулося у Києві. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

У засіданні, яке пройшло під головуванням президента Асоціації, ректора Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Віктора Андрущенка, також взяли участь президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь, ректори педагогічних та класичних університетів.

Основну увагу учасники засідання приділили проблемі розроблення нової концепції педагогічної освіти України та питанню завершення роботи над 25-томним виданням «Вища педагогічна освіта і наука в Україні: історія, сьогодення та перспективи розвитку».

У своєму виступі перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма підкреслив, що "вчитель – це людина, яка здійснює навчання та виховання, бере на себе відповідальність за розвиток і формування людини. Призначення педагога в суспільстві – духовне відтворення нації, виховання громадянина, патріота своєї держави. І відповідальність держави перед вчителем вкрай важлива".

За словами Євгена Суліми, сьогодення ставить виклики стосовно питань підготовки педагогічних працівників – від змісту педагогічної освіти, практичного навчання, створення належних умов за місцем роботи вчителів.

За результатами обговорення створено робочу групу для розроблення нової концепції педагогічної освіти.

Нагадаємо, 14-го січня перший заступник міністра освіти та науки, молоді та спорту Євген Суліма зустрівся з представниками ВНЗ та установ, які були віднесені до сфери управління Міністерства освіти та науки, молоді та спорту.

Джерело: ІА «Світ освіт»
Категория: Образование | Просмотров: 513 | Добавил: Informator | Теги: Міністерство освіти, навчання, освіта, Василь Кремінь, Київ, Віктор Андрущенко, Євген Сулім | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
avatar
0
1 Kimberly • 21:50, 15.04.2012
One or two to rembeemr, that is.
ComForm">
avatar