Главная » 2011 » Февраль » 7 » Українські університети не змогли уввійти до першої тисячі кращих ВНЗ світу
17:52
Українські університети не змогли уввійти до першої тисячі кращих ВНЗ світу
У рейтингу університетів світу Webometrics кращий результат серед українських ВНЗ показав Львівський національний університет ім. Івана Франко (ЛНУ). Він зайняв 1443 рядок рейтингу.

Перші 10 місць у рейтингу Webometrics, оприлюдненому в січні 2011 року, займають американські університети. Очолює його Массачусетський технологічний університет, друге й третє місця займають Гарвард і Стенфорд.

Найвище місце серед українських університетів, що потрапили до рейтингу, у Львівського національного університету імені Івана Франка (1443 місце). На 1576-й позиції розмістився Київський національний університет імені Тараса Шевченка (КНУ), на 1608-й - Національний університет "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА). Донецький національний технічний університет (ДНТУ) зайняв 1634-е місце, а на 1745-му рядку опинився Харківський національний університет імені Каразіна (ХНУ).

Рейтинг університетів світу Webometrics вважається одним із найавторитетніших у світі. Він складається дослідницькою групою Cybermetrics Lab, що є частиною найбільшої дослідницької групи CSIC при іспанськім міністерстві освіти.

"При складанні рейтингу була вдосконалена методологія дослідження, – повідомляється на офіційному сайті Webometrics.info, – Із числа пошукових систем був виключений Exalead, удосконалений механізм аналізу "корисних файлів" (Rich files). Також показник цитованості наукових праць (Scholar) тепер враховує тільки публікації в 2006-2010 роках".

Webometrics публікується двічі – у січні та липні. Складається з використанням найбільших пошукових систем, враховує, зокрема, обсяг представлених в інтернеті наукових публікацій, їх цитованість, посилання на матеріали сайтів з доменним ім'ям ВНЗ і т.д.

Джерело: Освіта.
Категория: События | Просмотров: 421 | Добавил: Informator | Теги: Webometrics, рейтинг, ВНЗ, Україна, студенти, університет | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar