Главная » 2011 » Июль » 2 » Українська система освіти та іноземні дипломи: Якісь проблеми?
13:55
Українська система освіти та іноземні дипломи: Якісь проблеми?
В Україні немає проблеми із визнанням іноземних дипломів. Україна приєдналася до Лісабонський протоколу. Минулого року за наказом міністерства створено Єдиний центр нострифікації і апостилізації.

Процедура займає від 2 тижні до місяця. Дипломи з будь-яких країн, навіть з республіки Габон, нема проблеми нострифікувати ані по рівню бакалавра, ані по рівню магістра, ані по рівню PhD.

Про це 2 липня в ефірі «Шустер Live» повідомив міністр освіти, науки, молоді і спорту України Дмитро Табачник.

Він категорично не погодився із студентом та викладачем Києво-Могилянської академії про те, що ця процедура обтяжлива і кабальна для наукових талантів. Д.Табачник заявив: „За місяць нострифікують, тобто дадуть документ про відповідність диплому будь-якої країни. Процедура визнання іноземних документів визначена чинним законодавством.

До того ж, наше чинне законодавство дає можливість продовжувати без перерви освіту і після рівня бакалавра в Україні на магістра, і після магістерського в аспірантурі. При цьому встановлені єдині терміни і єдині розцінки».
Джерело: ZAXID.NET.

Категория: Образование | Просмотров: 477 | Добавил: Informator | Теги: навчання, освіта, іноземні дипломи, Україна, система освіти | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar