Главная » 2011 » Декабрь » 19 » Табачник: Стипендії зростуть до прожиткового мінімуму
04:54
Табачник: Стипендії зростуть до прожиткового мінімуму

Табачник: Стипендії зростуть до прожиткового мінімуму

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник буде відстоювати в законопроекті про вищу освіту норму, згідно з якою 51% студентів у вузах повинні навчатися за рахунок держави. Про це повідомляє mediaua.com.ua.

"Я буду наполягати, щоб в проект закону (про вищу освіту Україні - ред.) Норма про 51% студентів вузів за кошти державного бюджету була обов'язково збережена», - заявив міністр, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції в Києві. 

При цьому, відповідаючи на питання, чи дійсно з даного законопроекту може бути виключена норма, що передбачає 51% студентів-бюджетників, Табачник підкреслив: "Ця інформація не відповідає дійсності". 

На думку міністра, дана соціальна норма є "надзвичайно важливою", гарантує можливість здобуття вищої освіти і рівний доступ до нього.

Між тим, Табачник зазначив, що якщо буде прийнятий законопроект про вищу освіту, стипендії студентів зростуть до рівня прожиткового мінімуму.

"Вона (стипендія - ред.) Буде вперше прив'язана до прожиткового мінімуму і її розмір після прийняття закону, сподіваюся, ця норма буде підтримана... буде дорівнювати прожитковому мінімуму", - заявив Табачник.

Категория: События | Просмотров: 335 | Добавил: Informator | Теги: Україна, студенти, Дмитро Табачник, стипендія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar