Главная » 2011 » Апрель » 16 » Світ освіти: Дмитро Табачник відправить студентів за кордон
16:57
Світ освіти: Дмитро Табачник відправить студентів за кордон
МОНмолодьспорту направило листи до кращих ВНЗ світу щодо стажування української молоді. Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, про це повідомили у прес-службі міністерства.

Уряд України доручив Міністерству освіти і науки, молоді та спорту щорічно проводити конкурсний відбір серед студентів, аспірантів і викладачів на навчання та стажування у закордонних ВНЗ і наукових установах за державний рахунок.

«Вперше за всю історію незалежної України кращі студенти, аспірати, молоді науковці будуть централізовано направлені урядом до провідних університетів світу. Міністерство вже направило відповідні листи до найвідоміших наукових установ», – зазначив міністр Дмитро Табачник.

Згідно з постановою уряду, термін навчання та стажування не повинен перевищувати одного року.

«Спеціальності, а потім кандидатури претендентів, за якими здійснюватиметься навчання за кордоном, будуть визначатися вченими радами на відкритому конкурсі після громадського обговорення. Імена всіх кандидатів будуть обов’язково оприлюднені», – повідомив Дмитро Табачник.

Претендувати на участь у конкурсі можуть особи, які мають високі досягнення у навчанні чи науковій діяльності, працюють над фундаментальними або ж прикладними дослідженнями тощо.

Як стало відомо, 13-го квітня «Положенням про навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном» Кабмін встановив, що перелік пріоритетних наукових напрямів й іноземних вищих навчальних закладів та наукових установ щорічно затверджуватиметься МОНмолодьспорту.
Категория: Образование | Просмотров: 524 | Добавил: Informator | Теги: молодь, освіта, студенти, стажування за кордоном, Дмитро Табачник, стажування, наука | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar