Главная » 2011 » Ноябрь » 26 » Школи Луганщини отримали 8 нових шкільних автобусів
07:37
Школи Луганщини отримали 8 нових шкільних автобусів


Школи Луганщини отримали 8 нових шкільних автобусів. (Фото: larisabus.ru)

Голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк разом з головою Луганської обласної ради Валерієм Голенком урочисто передав ключі та технічні паспорти від нових автобусів представникам місцевої влади Біловодського, Білокуракинського, Краснодонського, Кремінського, Міловського, Сватівського, Станично-Луганського та Старобільського районів, повідомляє "Урядовий портал".  

«В рамках державної програми «Шкільний автобус» ми передаємо 8 нових автобусів, щоб школярі з віддалених сіл і селищ Луганщини могли комфортно добиратися до місць навчання», – заявив Володимир Пристюк.

За його словами, державна цільова соціальна програма «Шкільний автобус» розпочата ще у 2003 році. З приходом до влади команди Президента України Віктора Януковича її реалізація активізувалася: поставлено завдання до 2015 року забезпечити всі регіони України необхідною технікою для підвезення школярів до учбових закладів.

На сьогодні на Луганщині працює 203 шкільних автобуси й інші види транспорту. При цьому 41 шкільний автобус придбано за кошти держбюджету, 47 – за кошти місцевого бюджету, 16 – за рахунок спонсорських і інших залучених коштів. Ще 99 автобусів орендовано на договірних засадах з перевізниками.

Всього у 2011-2012 навчальному році до місця навчання і додому в сільській місцевості підвозиться понад 7 тисяч дітей.

«Ми налагодили партнерські відносини влади і бізнесу у вирішенні соціальних питань – це дає свої результати», – відзначив Володимир Пристюк.

За його словами, в 2012 році, крім 40 шкільних автобусів, запланованих для Луганщини за держпрограмою, в рамках регіональної програми передбачається придбати ще 40 автобусів за рахунок спонсорських коштів бізнес-структур і 9 – за гроші місцевих районних бюджетів.

«Таким чином, ми вже наступного року вирішимо проблему і забезпечимо на 100% потребу у спеціальному транспорті для підвезення школярів», – запевнив голова Луганської облдержадміністрації.

«Саме так, загальними зусиллями, ми повинні вирішувати всі важливі проблеми регіону й країни», – переконаний він.
Додамо, що відновлення після трирічної перерви в 2010 році реалізації програми «Шкільний автобус» дозволило за кошти держбюджету минулого року придбати шкільні автобуси для Антрацитівського, Краснодонського, Лутугинського, Новоайдарського, Новопсковського, Слов’яносербського, Старобільського і Троїцкого районів.

За Програмою «Рівний доступ до якісної освіти» шкільний автобус отримав Новоайдарський район. За кошти місцевого бюджету придбано 6 автобусів в Антрацитівськом районі, а за спонсорські кошти – в Перевальському і Марківському районах. Крім переданих 8 шкільних автобусів за рахунок місцевого бюджету в 2011 р., придбано автобуси в Міловському районі й місті Антрациті, за спонсорські кошти – в Краснодонському районі. До кінця 2011 року за рахунок місцевого бюджету планується придбання шкільного автобуса в Слов’яносербському районі.

Відзначимо, що у проекті Державного бюджету на 2012 рік з метою реалізації Програми «Шкільний автобус» для Луганської області передбачається виділити 15480 тис. грн. для придбання 40 шкільних автобусів.

Категория: Образование | Просмотров: 320 | Добавил: Informator | Теги: шкільний автобус, транспорт, школа, Луганськ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar