Главная » 2012 » Февраль » 3 » Що таке ЕCTS?
04:47
Що таке ЕCTS?

Європейська кредитно-трансферна система (ЕCTS) – це система, яка створена для забезпечення єдиної міждержавної процедури виміру й порівняння між закладами освіти результатів навчання студентів, їхнього академічного визнання. Вона розроблена для забезпечення мобільності студентів, спрощує розуміння і порівняння навчальних програм та досягнень студентів як між вітчизняними, так і іноземними навчальними закладами.

Особливість системи базується на угоді про те, що навчальне навантаження студента очної форми навчання впродовж навчального року становить 60 кредитів.

До навчального навантаження включаються всі види робіт студентів: слухання лекцій, підготовка та участь у семінарах, практичних і лабораторних заняттях, самостійна робота, складання заліків та іспитів, проходження практики, підготовка та захист курсових і дипломних робіт.

Система ЕCTS базується на принципах взаємної довіри учасників і передбачає виконання правил щодо всіх її складових: застосування кредитів ECTS, шкали оцінювання, угоди про навчання, інформаційних пакетів.

Кредити ECTS є числовим еквівалентом оцінки, що призначаються всім розділам програми курсу (дисципліні, модулю) для окреслення навчального навантаження студента та виконують дві функції: визначення трудомісткості роботи та облік її виконання. Кредити ECTS зараховуються студентам, які успішно завершили курс і одержали позитивну оцінку виконаної роботи.

Шкала оцінювання використовується для спрощення переведення оцінок отриманих за системою ECTS, національною системою і 100-баловою шкалою ДУЕП.

Таблиця відповідності шкали оцінювання ECTS з національною системою оцінювання в Україні та ДУЕП

Оцінка за шкалою ECTS % студентів,які зазвичай успішнодосягають відповідної оцінки Визначення Оцінка
За національною системою За системою ДУЕП
A 10 ВІДМІННО – відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок 5
(відмінно)
90 – 100
B 25 ДУЖЕ ДОБРЕ – вище середнього рівня з кількома помилками 4
(дуже добре)
80 – 89
C 30 ДОБРЕ – в загальному правильна робота з певною кількістю значних помилок 4
(добре)
70 – 79
D 25 ЗАДОВІЛЬНО – непогано, але зі значною кількістю недоліків 3
(задовільно)
60– 69
E 10 ДОСТАТНЬО – виконання задовольняє мінімальні критерії 3
(достатньо)
50 – 59
FX НЕЗАДОВІЛЬНО – потрібно попрацювати перед тим, як перескласти 2
(незадовільно)
30 – 49
F НЕЗАДОВІЛЬНО – необхідна серйозна подальша робота, обов’язковий повторний курс   0 – 29
Категория: Образование | Просмотров: 311 | Добавил: Informator | Теги: ЕCTS, навчання, освіта, система, оцінування | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar