Главная » 2011 » Апрель » 6 » "Просвіта з питань мінної небезпеки повинна починатися у школах!"
00:35
"Просвіта з питань мінної небезпеки повинна починатися у школах!"
"Сьогодні більшістю жертв підривів на мінах в Україні є діти та підлітки. Отже, просвіта з питань мінної небезпеки повинна починатися вже у школах!”. На цьому сьогодні, 5 квітня, наголосив голова Комітету з питань міжнародного, цивільно-військового, військово-технічного співробітництва, миротворчої діяльності та техногенної безпеки Громадської ради при Міністерстві оборони України, президент Міжнародної асоціації блакитних шоломів ООН "Солдати миру” Юрій Донськой під час круглого столу, присвяченого проблемам мінної небезпеки та участі в їх розв’язанні військовослужбовців Збройних сил України, який пройшов у Центральному будинку офіцерів ЗС України у Києві.

Обговорюючи проблеми, пов’язані з мінною небезпекою в державі, учасники круглого столу погодилися, що для ефективного убезпечення населення від тяжких наслідків необережного поводження з вибухонебезпечними предметами найближчим часом в Україні необхідно ініціювати інформаційну кампанію щодо мінної небезпеки, до якої залучити Міністерство освіти і науки України.

- Сьогодні більшістю жертв підривів на мінах в Україні є діти та підлітки. Отже, просвіта з питань мінної небезпеки повинна починатися вже у школах!, - наголосив Юрій Донськой.

Серед інших заходів, покликаних поліпшити ситуацію в державі щодо мінної безпеки та знешкодження вибухонебезпечних предметів, учасники круглого столу запропонували наступні: створити в Україні єдиний Національний координаційний центр з ліквідації мін і боєприпасів, з яким могли б координувати роботу міжнародні організації; відпрацювати адекватну систему страхування українських саперів на прикладі армій інших країн; створити систему оцінки ризику щодо вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних Сил України, відповідно до якої спрямовувати цільове фінансування на утилізацію боєприпасів; а також узагальнити та викласти всі проблеми, пов’язані з мінною небезпекою в державі, в єдиній брошурі, до авторства якої запросити незалежних експертів.
Категория: Образование | Просмотров: 308 | Добавил: Informator | Теги: ООН, навчання, безпека, школи, Україна, діти | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar