Главная » 2011 » Июль » 13 » Приватні вузи змушені боротися за абітурієнтів
17:34
Приватні вузи змушені боротися за абітурієнтів
Цього року черги у приймальних комісій мають стати меншими. Документи будуть приймати цілий місяць, крім того, їх можна подати через інтернет завдяки системі "Електронне вступ".

При цьому на сьогоднішній день, як ніколи, позначаються наслідки так званої демографічної ями.

Українські школи випустили 196 тисяч чоловік, що на 40 відсотків менше, ніж торік. На зовнішнє незалежне тестування зареєструвалися вполовину менше охочих, ніж у минулому році, з них близько 20 відсотків не з'явилися або не подолали прохідного мінімуму.

Між тим, це не означає, що на бюджет у престижний вищий навчальний заклад потрапити буде легше. Педагоги запевняють, що там, де конкурс був високим, він таким і залишиться. Тим часом численним вузам, особливо приватним, доведеться боротися за потенційних студентів.

Варто зазначити, що попадання в список бюджетників залежить не тільки від результатів тестування. Необхідні ще й високі оцінки в атестаті. До речі, якщо кількість випускників в поточному році суттєво зменшилася, то число медалістів повсюдно збільшилася на 3-5 відсотків.
Джерело: ubr.ua.

Категория: События | Просмотров: 332 | Добавил: Informator | Теги: навчання, абітурієнт, освіта, ВНЗ, Україна, школа, вступ, приймальна комісія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar