Главная » 2011 » Февраль » 7 » Микола Азаров доручив Дмитру Табачнику проаналізувати законопроекти "Про освіту"
15:56
Микола Азаров доручив Дмитру Табачнику проаналізувати законопроекти "Про освіту"
Прем‘єр-міністр України Микола Азаров заслухав доповідь Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника про хід обговорення проектів законодавчих змін до Закону України «Про освіту».

«Я хотів би, щоб ті проекти закону «Про освіту», які подані народними депутатами на розгляд Верховної Ради, були детально проаналізовані Міністерством освіти. Необхідно провести консультації як з керівництвом вузів, так і з студентської спільнотою: максимально проаналізувати і узагальнити пропозиції, доповісти Уряду про результати цієї роботи, і потім Уряд прийме рішення», - наголосив Микола Азаров.

Дмитро Табачник поінформував, що законопроект, розроблений Міністерством освіти і науки, молоді і спорту відповідає європейським зразкам. За його словами, відповідний проект пройшов широке обговорення у 900 вишах, на нарадах ректорів, за участю органів студентського самоврядування. «Ми отримали 3500 поправок та пропозицій, які зараз опрацьовуються. В основних параметрах, я думаю, ми можемо об’єднати всі проекти», - зазначив Дмитро Табачник.

Він додав, що головна мета змін до Закону України «Про освіту» – дати максимальну свободу університетам щодо визначення навчальних програм, запрошення викладачів, використання власних коштів.

«Завдання Уряду – провести реформу освіти таким чином, щоб підняти якість освіти, наблизити нашу систему освіти до найкращих європейських зразків. Безумовно, все це має бути економічно обґрунтованим і мати перспективу в економіці знань. А під час підготовки законопроекту необхідно знайти порозуміння як у студентському середовищі, так і у викладацькому. Я прошу до цього питання поставитись надзвичайно серйозно», - наголосив Глава Уряду.

Як повідомлялося раніше, днями міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що Міносвіти не висувало законодавчих ініціатив, відповідно до яких протягом навчання студента у вищому навчальному закладі плата за навчання мала б зростати.

За словами міністра, якщо Верховна Рада підтримає законодавчі пропозиції, плата за навчання у ВНЗ, навпаки, може зменшитися – за рахунок об'єднання навчальних закладів, що спричинить зниження адміністративних видатків.

Джерело: Урядовий портал, Освіта.

Категория: События | Просмотров: 1394 | Добавил: Informator | Теги: освіта, Україна, Дмитро Табачник, закон, Микола Азаров | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar