Главная » 2011 » Март » 4 » Дмитро Табачник запевняє, що держзамовлення у внз в процентному співвідношенні збережуть
11:45
Дмитро Табачник запевняє, що держзамовлення у внз в процентному співвідношенні збережуть
Міністр освіти, науки, молоді і спорту України Дмитро Табачник заявляє, що в 2011 році в процентному відношенні державне замовлення у вищі учбові заклади збережеться на рівні близько 40від числа випускників шкіл.

Про це він заявив з парламентської трибуни під час Години питань до уряду в п'ятницю, 4 березня.

За його словами, в 2010 році 11-й клас школи закінчили 340 тисяч чоловік, цього року випускників буде 191,5 тисяч. При цьому минулого року по держзамовленню поступили у внз 39,2від числа випускників 11-го класу.


Табачник завірив, що в 2011 році за гроші держбюджету зможуть поступити 40випускників шкіл. Хоча при цьому він відмітив, що "минулого року 83 з кожних 100 випускників шкіл поступили у ВНЗ".

Міністр повідомив, що перелік пільгових категорій абітурієнтів Міносвіти залишило незмінним з минулого року, а отже право на пільги при вступі до ВНЗ матимуть 9 категорій. "Це - переможці і учасники міжнародних олімпіад, ветерани війни та члени їх родин, діти сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування, діти інваліди віком до 18 років, чорнобильці 1-2 категорії, шахтарі та їх діти, а також діти чиї батьки загинули або стали інвалідами на вуглевидобувних підприємствах, діти військовослужбовців, міліціонерів, прикордонників чиї батьки загинули під час виконання службових обов'язків, а також члени родин шахтарів, батьки яких загинули у наслідок аварії на шахті ім. Засядько", - додав Д.Табачник.

Міністр також повідомив, що кожен ВНЗ має виділити для пільговиків не більше 25% місць державного замовлення. "Статистика за кілька років показує, що з 1 млн 100 тис. абітурієнтів лише 5-6 тис. є особами пільгових категорій", - зазначив Д.Табачник.

Крім того, міністр освіти нагадав, що так само як і в 2010 р., ВНЗ мають приймати абітурієнтів без будь-яких додаткових іспитів, лише на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання та середньому балу атестату про отримання середньої освіти. "Виключення стосується лише творчих та спортивних ВНЗ", - зазначив Д.Табачник.

Табачник повідомив, що держзамовлення на технічні і інженерні спеціальності буде максимально збільшено, а "скорочувати - які не затребувані: економісти і юристи".

Джерело: Дзеркало тижня
Фото Андрей Товстыженко
Категория: События | Просмотров: 465 | Добавил: Informator | Теги: ВНЗ, випускники, освіта, держзамовлення, школа, абітурієнт, Дмитро Табачник | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar