Главная » 2011 » Апрель » 16 » Д. Табачник: Для українських школярів зараз готують єдиний електронний підручник
12:50
Д. Табачник: Для українських школярів зараз готують єдиний електронний підручник
Для українських школярів зараз готують єдиний електронний підручник. Про це учора, знаходячись з робочим візитом на Полтавщині, розповів міністр освіти, науки, молоді і спорту Дмитро Табачник.

Це буде універсальна збірка, що містить усі підручники : по українській мові, фізиці і іншим предметам, причому не лише для того класу, в якому зараз вчиться дитина, а для усього шкільного курсу.


"У одному підручнику ми матимемо те, що називають англійці і шкільною програмою, і позашкільною, і вчительські резерви. Це дуже зручно, коли дитина може повторити свій курс і за 5 клас, і за 6-ою, і за 7-ою", - сказав чиновник.

Табачник відмітив, що, можливо, вдасться підготувати і сертифікувати електронний підручник вітчизняного виробника. Але там ще потрібно усунути деякі технічні непогодження.

Дата впровадження електронного підручника, як і фінансове забезпечення, необхідне для цього, поки невідомі. Табачник сказав, що над цим питанням ще працюють.

Також міністр освіти, науки, молоді і спорту повідомив, що Кабінет Міністрів схвалив чотири державні цільові програми в області освіти.

Перша торкається розвитку професійно-технічної освіти на період до 2015 року. Її фінансова вага - близько 5 млрд гривен.

"Головний сенс - оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних закладів, де є чіткі параметри по кожному року, є програми, які будуть забезпечені з державного і місцевого бюджетів. Тепер потрібно наповнити новими стандартами, новим змістом професійно-технічна освіта, піти назустріч працедавцеві, спільно з центром зайнятості припинити дублювання один одного", - сказав Табачник.

Друга державна цільова програма торкається розвитку дошкільного виховання. Вона розрахована до 2017 року і за фінансовим навантаженням близька до першої програми.

Головний її вимір - вийти на європейський рівень охоплення дітей дошкільною освітою. Згідно з цим документом, до 2013 року 75% дітей взагалі і 100% дітей 5-річного віку мають бути охоплені перед шкільним вихованням.

Третя державна програма спрямована на прискорений розвиток природної і фізико-математичної освіти і допоможе переозброїти середні загальноосвітні установи сучасним приладдям для викладання фізики, математики, астрономії і так далі (її вже почали частково вводити разом зі Всесвітнім банком).

Четверта програма, яку в Міносвіти назвали 100%, є складовою ширшого національного проекту. Це програма впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в учбовий процес середньої школи.

Нагадаємо, за результатами опитування, діяльність Табачника не схвалюють 64% киян.

Источник: Корреспондент.
Категория: События | Просмотров: 447 | Добавил: Informator | Теги: освіта, електроний підручник, Дмитро Табачник | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar