Главная » 2011 » Май » 19 » Чверть студентів РФ зізналися, що дають хабарі викладачам
02:19
Чверть студентів РФ зізналися, що дають хабарі викладачам

 

Більше чверті російських студентів зізнаються, що їм доводилося давати хабарі викладачам у вузах, при цьому розмір грошового "внеску" складає від 1,3 тисячі до 5,1 тисячі рублів залежно від регіону, свідчать дані всеросійського інтернет-опитування студентів, проведеного порталом для молодих фахівців Career.ru

"27% російських студентів зізналися, що за час свого навчання давали хабарі: у середньому, один-два рази (15%), але є такі, хто давав хабара від трьох до п'яти разів (8%) і більше п'яти разів (4% ). Юнаки дають хабарі частіше, ніж дівчата. 73% студентів сказали, що хабарів не дають ", - наголошується в опитуванні порталу Career.ru, який належить компанії HeadHunter.

Опитування показало, що з тих студентів, хто дає хабара, 95% передають гроші викладачам особисто, без посередників.

Згідно з опитуванням, велика частина студентів (71%), що дають хабарі, роблять це для отримання позитивної оцінки, 23% студентів пропонують гроші, щоб "не вилетіти", 6% опитаних за допомогою грошей хочуть домогтися прихильності викладача, 9% студентів хочуть приховати свої прогули або отримати залік.

При цьому, за даними опитування, 43% студентів негативно ставляться до грошового "рішенням" своїх освітніх проблем, 56% вважають, що це погано, але не бачать іншого шляху вирішення проблем, що виникають під час навчання у вузі, і 1% не бачить нічого негожого в хабарах.

"У середньому, розмір однієї хабара склав для московських студентів 3,3 тисячі рублів, для петербуржців - 5,1 тисячі рублів, а для учнів в регіонах - 1,3 тисячі рублів", - говориться в результатах опитування.

Опитування проведено 9-15 травня 2011 серед 2 тисяч російських студентів.
Джерело: comments.ua.

 

Категория: Образование | Просмотров: 334 | Добавил: Informator | Теги: гроші, освіта, студенти, Студент, хабар, університет | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar