Главная » 2011 » Май » 10 » Андрій Клюєв: Президент України поставив завдання розвивати мережу представництв Малої академії наук
08:42
Андрій Клюєв: Президент України поставив завдання розвивати мережу представництв Малої академії наук
Президент України поставив завдання перед Урядом та місцевою владою займатися розвитком мережі Національного центру «Мала академія наук».

Про це повідомив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, виступаючи на церемонії підведення підсумків Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

«Вже в кожній області успішно працюють відділення цього чудового центру, і ми не збираємося на цьому зупинятися - в кожному районі має бути представництво Малої академії наук. Тоді ми точно покриємо цієї унікальної науково-освітньою мережею всю країну », - заявив Андрій Клюєв.

Він наголосив на величезних успіхи Малої академії наук. За словами Першого віце-прем'єр-міністра, стрімко зростає популярність цього руху. У цьому році в діяльності Малої академії наук беруть участь вже більше 200 тис. старшокласників, більше третини з них - учні сільських шкіл, повідомив Андрій Клюєв.

Він нагадав, що все починалося в 2003 році, коли постановою уряду, яким керував Віктор Федорович Янукович, було створено це чудове явище.
«За молодими і талановитими людьми - майбутнє нашої країни. Саме вам виводити економіку Україну на новий рівень. Вам займатися розвитком вітчизняної науки та освіти », - заявив перший заступник глави Уряду України.

 «У нас немає необдарованих дітей - всі діти талановиті, хто - у спорті, інші - в науці. Головне, щоб до кожного учня викладачі могли знайти підхід - визначити, в якому напрямку обдарований той чи інший молодий чоловік, і правильно його спрямувати. Головне - розкрити цей талант », - заявив Андрій Клюєв. Він висловив величезну подяку всьому колективу Національного центру «Мала академія наук» за те, що він в такий непростий час знаходить можливості розкривати молоді таланти.
Протягом квітня 2011 року в Київ на III етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Національного центру «Мала академія наук» з'їхалося понад тисячу юних дослідників у галузі фізики, астрономії, математики, біології, хімії, медицини, економіки, техніки , історії, геології, географії, краєзнавства, права, філології, інформатики, програмування, мистецтва і т. д.

Конкурс проводиться щорічно Малою академією наук і Міністерством освіти і науки України з метою виявлення та підтримки обдарованих учнів, підготовки майбутньої наукової зміни. Конкурс проходить в три етапи: на районному (міському), обласному (у Криму - республіканському, Києві та Севастополі - міському) та всеукраїнському рівнях. У 2011 році конкурс, як і робота в Малій академії наук, був організований у 56 секціях 10 наукових відділень практично по всіх наукових напрямках. Загалом в усіх етапах бере участь більше 100 тис. обдарованих учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл та учнів профтехучилищ та позашкільних навчальних закладів.

30 вересня 2010 Указом Президента України «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей і молоді» Українському державному центру «Мала академія наук України» Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України було надано статус національного та перейменовано у Національний центр «Мала академія наук України».
Джерело: Власті.нет.

Категория: События | Просмотров: 307 | Добавил: Informator | Теги: Віктор Янукович, навчання, освіта, Мала академія наук, Андрій Клюєв | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar