[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » Від сесії до сесії... » Різне » До столу на Великдень: рецепти Паски (Пасхальная выпечка) (Великдень, Пасха, Паска, Рецепти, Християнтво,Свято,Традиції)
До столу на Великдень: рецепти Паски (Пасхальная выпечка)
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:17 | Сообщение # 1
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха – саме велике свято християнства. І за традицією це свято святкують готуючи до столу різноманітні прянощі, солодощі, різні страви. А головною серед всього добра що лежить на столі, є - Паска.
Прикрепления: 6865127.png (65.8 Kb)


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:42 | Сообщение # 2
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха по-польськи
Мука 1,5 кг,
молоко 1 стакан,
сливки 2 стакани,
дріжджі 50 гр,
яйця 10 шт,
цукор 800 гр.

Стакан гарячого молока, гарячі сливки і муку ретельно розмішати, дати масі остигнути до температури парного молока. Додати розведення в невеликій кількості молока спінившого дріжджі і два яйця, перемішати і, прикривши тісто серветкою, поставити в тепле місце для бродіння. Коли тісто підніметься, додати жовтки, що залишилися, розтерті дочиста з однією половиною цукру, і білки, збиті з іншою половиною цукру в густу піну. Масу обережно перемішати (зверху вниз), додавши муку, що залишилася, і дати тісту піднятися повторно. Потім тісто ретельне вибити, покласти в змащену маслом і подпиленную мукою форму, заповнивши її до половини. Дати тісту ще раз піднятися. Випітати до готовності при температурі 180 градусів. Тісто для пасхи повинне бути дуже добре вимішено. Для цього тісто вивалюють на стіл або дошку і б'ють до тих пір, поки на поверхні не з'являться міхури.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:42 | Сообщение # 3
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Англійська пасха
800 гр. муки,
200 гр. молока,
200 гр. цукрового піску,
1 ст. гарячого і 1/2 ст. теплого молока,
15 р. сухих дріжджів.
3 яйця,
2 стакани родзинок.

Муку, масло, цукор і стакан гарячого молока перемішати. Влити 1/2 стакана теплого молока з розведеними в нім дріжджами. Тісто ще раз вимісити. Після того, як тісто підніметься в нього забивають спершу 3 жовтки, потім 3 білки і 2 стакани обшпарених кип'ятком і віджатих родзинок. Тісто укладають у форми, залишаючи вільним приблизно чверть об'єму. Сверху пасху посипають родзинками і нашаткованим мигдалем, змащують яйцем і поміщають в гарячу духовку.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:43 | Сообщение # 4
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха Мигдальна
1 кг муки,
1/2 л молока,
60 г дріжджів,
5 яєць,
200 г цукру,
300 г масла,
200 г чищеного мигдаля,
150 г родзинок,
1 лимон,
сіль.

Закип'ятити молоко, охолодити до температури парного молока. У невеликій частині молока розвести дріжджі, додавши спінивші дріжджі, ретельно перемішати і, прикривши рушником, поставити в тепле місце для бродіння. Коли тісто підніметься, додати 5 збитих з тими, що залишилися цукром жовтків, розтоплене тепле масло, натерту цедру лимона, частину очищених подрібнених ядер мигдаля, родзинки, сіль, нарешті, збиті в стійку піну білки, ретельно вимісити тісто, перемішуючи зверху вниз.

Покласти тісто рясно змащену м'яким маслом, подпиленную мукою форму, дати підійти, змастити поверхню пасхи жовтком, посипати ядрами мигдаля. Випікати при температурі 180С до готовності.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:43 | Сообщение # 5
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Старовинний рецепт пасхи
мука - 1 кг
молоко - 500 мл
дріжджі свіжі - 30г
яйце - 3 шт.
яйце (жовтки) - 4 шт.
вершкове масло - 200г
цукор - 200г
шафран,
родзинки,
цукати,
мелений кардамон,
подрібнений мигдаль.

Спочатку робимо опару - дріжджі розвести теплим молоком і змішати з половиною норми муки. Поставити в тепле місце на 3-6 годин (залежно від теплоти місця). Коли опара підніметься і почне осідати додати муку, що залишилася, жовтки, яйця, масло, цукор, мелений кардамон, шафран і родзинки. Добре вимісити. Поставити в тепло, щоб збільшилося в 2-3 рази. Потім в змащені маслом форми наполовину об'єму. Коли підійде і заповнить весь об'єм змастити яйцем і посипати мигдалем і цукатами. Духовка 200 градусів, випікати близько години. Прикрасити на свій розсуд, ну, наприклад цукровою глазур'ю, вафельними квітами і цукатами.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:44 | Сообщение # 6
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасхальна паска з горіхами
500 г муки
30 г свіжих дріжджів
180 мл молока
100 г вершкового масла
5 жовтків
70 г родзинок
70 г волоських горіхів
1/2 ч.л. лимонної цедри
по 1/4 ч.л. мелених мускатного горіха і кардамона
100 г цукру
2 ст.л. коньяку
1/4 ч.л. солі
ванілін на кінчику ножа

Готуємо опару. Для цього підігріваємо молоко (воно не повинне бути гарячим - тільки теплим), кришимо в нього дріжджі, додаємо 1 ст.л. цукру і третина муки, розмішуємо до однорідного стану і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.

Додаємо ванілін, коньяк і розтоплене вершкове масло, розмішуємо до однорідності. Додаємо отриману масу в опару, перемішуємо, додаємо цедру, прянощі і залишки муки, добре вимішуємо.
Ставимо тісто підходити в тепле місце приблизно на годину - об'єм повинен збільшитися удвічі.

Обминаємо тісто, що підійшло, і вмішуємо в нього родзинки і 3/4 нарубані волоські горіхи. Розкладаємо по формах, наповнюючи їх максимум наполовину. Залишаємо на 30 хвилин. Посипаємо горіхами, що залишилися.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і печемо ще 25 хвилин. З готової паски дерев'яна лучина повинна виходити сухою. Виймаємо паску з форми, посипаємо верх цукровою пудрою і ставимо на грати охолоджуватися.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:44 | Сообщение # 7
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха царская
1кг. творога, 5 яиц, 200 гр. сливочного масла, 200 гр. сметаны, 200 гр. сахара, ваниль; изюм, цукаты, миндаль, лимонная цедра.

Творог протереть через сито, смешать его с маслом, яйцами, сметаной. Сложить всё в кастрюлю, перемешать и поставить на небольшой огонь. Нн переставая мешать деревянной ложкой. Как только масса дойдёт до кипения, снять с плиты и поставить на лёд или в тазик с холодной водой. Мешать непрерывно, пока не остынет. Добавить сахар с ванилью и изюм. Всё тщательно перемешать, выложить в подготовленную форму и оставить в холодном месте на 12 час.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:44 | Сообщение # 8
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха с шоколадом
Свежий творог 2 кг, шоколад 200 г, сахарная пудра 200 г, сметана 2 стакана, сливочное масло 200 г, цукаты 1 стакан. Шоколад натереть на терке или наскоблить ножом, смешать с сахарной пудрой и отставить. Затем взять творог, протереть через решето, смешать со сливочным маслом и сметаной, хорошо размешать, всыпать в творог стакан нарезанных цукатов, шоколад с сахарной пудрой и перемешать все это, чтобы масса имела равномерный цвет. Все сложить в форму, застланную тонкой тканью (кисеей или марлей), вынести на холод и положить под гнет. Через полтора суток пасху вынуть из формы и подавать к столу.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:44 | Сообщение # 9
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха со сгущенным молоком
1,25 кг творога, 300 г сливочного масла, 250 г сметаны, 400 г сгущенного молока или сливок, 1/2стакана сахара, 1 стакан изюма, щепотка ванилина.

Творог протереть через сито, добавить протертое через сито сливочное масло и сахарный песок (лучше мелкий). Творог, масло, сахарный песок и ванилин тщательно растереть, добавить сметану, сгущенное молоко или сливки, вымытый просущенный изюм. Массу тщательно перемешать, положить в пасочницу, застеленную марлечкой, свеху наложить гнет и поставить в холодильник.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:45 | Сообщение # 10
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха подольская
Смешать 2 стакана сливок и 1 стак. горячего сливочного масла с 4 стаканами муки, влить 1 яйцо и 1 стак. дрожжей. Вымесить тесто, поставить в теплое место на 1-2 часа, пока опара не поднимется. Добавить в тесто 8 растертых желтков, 2 ф.(800 г) сахара, 5 ф. (2 кг) муки. Снова вымесить, выдержать в тепле 2 часа, взбить руками и положить в обсыпанную сухарями фому и осторожно поставить в печь.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:45 | Сообщение # 11
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха казацкая
3 стакана муки запарить 2 стаканами сливок(сметаны), хорошо размешать. Вбить 50 желтков, чтобы побелели в кастрюле(кастрюлю поставить в теплую воду). Взять 1/4 ф.(100 г) дрожжей, распустить в 3/4 стак. молока и влить в желтки. Размешать все это и перелить в опару. Дать тесту взойти. Добавить 1 чайную ложку соли, 3 стак. муки и месить тесто 30 мин, далее влить 1 стак. теплого сливочного масла, 1 стак. сахара, 2-3 зерна толченого кардамона, 2-3 шт. гвоздики, щепотку цинамона(корицы) и снова месить. Дать второй раз подняться. Наложить в форму немного меньше половины, когда поднимется, намазать яйцом, поставить печь в духовку на 1 час.Затем дать немного остыть, смазать цветной глазурью, присыпать разноцветной присыпкой(типа саго, вареного пшена, шариков из сахара).


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:45 | Сообщение # 12
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха обыкновенная
2,5 кг. творога, 1 стакан сметаны, 200 гр. сливочного масла, 2 ч.л. соли, 1/2 ст. сахарного песка.

Свежий, хорошо отжатый творог, протереть ложкой сквозь сито. прибавить 1 ст. свежей сметаны, 200 гр. сливочного масла, соль, сахар, всё перемешать до получения однородной массы. Взять чистую салфетку из тонкой мягкой ткани, смочив её водой, уложить ровными складками в форму, наполнить приготовленной массой. Сверху прикрыть сначала краями салфетки, затем крышкой, наложить гнёт и поставить в холодное место.(подождать пока вытекет сыворотка). Выложить на тарелку и обложить крашенными яйцами.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:45 | Сообщение # 13
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Паска без дріжджів
Цей рецепт відрізняється від звичайного рецепту паски, але він не менш смачний та ще й оригінальний. Тому, якщо у вас немає дріжджів або просто бракує часу на приготування дріжджового тіста, можна спекти цю паску: борошно — 400 г, вершкове масло — 60 г, молоко — 1 і чверть склянки, яйця — 2 шт., цукор — 1 склянка, мигдаль — 0,5 склянки, цукати — 0,5 склянки, лимонний сік — 4 ст. ложки, ванілін — чверть пакетика, сода — півчайної ложки, цедра з половини лимона.

Масло розтерти, жовтки розтерти з цукром, з’єднати з маслом, добре вимішати все разом, додаючи поступово сік лимона. Додати борошно й молоко, ванілін, цедру, дрібно нарізані мигдаль і цукати, соду. Білки збити, обережно замісити тісто, викласти тісто у форми, змазані маслом й обсипані сухарями або манною крупою. Відразу ставити у добре нагріту духовку на середній вогонь. Форми краще брати невеликі. Випікати 40-50 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною шпичкою. Готову паску вкрити глазур’ю, посипати горіхами й цукатами. З наведеної кількості продуктів виходить одна паска середніх розмірів.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:45 | Сообщение # 14
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Паска старо-тернопільська
Це рецепт паски, яка майже усім до смаку. Крім вказаних компонентів, можна порекомендувати додати ще 3-4 ст. ложки коньяку: борошно — 1,5 кг, вершкове масло — 250 г, молоко — приблизно 3 склянки, яйця — 3 шт., жовтки — 6 шт., цукор — 150 г, дріжджі — 80 г, родзинки — 0,5 склянки, мигдаль — 0,5 склянки, кардамону або шафрану — півчайної ложки, сіль — пів чайної ложки, ваніль.

Розвести дріжджі теплим молоком, з’єднати з борошном. Коли тісто підніметься, замісити його, покласти жовтки, яйця, розтоплене масло, цукор, сіль, кардамон або шафран, ваніль, родзинки, мигдаль. Добре замісити тісто, щоб воно відставало від столу, й дати піднятися. Коли тісто добре підніметься, зробити паски й знову дати піднятися. Не починати випікати паски, доки добре не підійдуть, що може тривати досить довго, оскільки тісто густе й піднімається важко. Коли паска підніметься, змазати збитим яйцем з молоком, прикрасити мигдалем з родзинками, поставити у добре розігріту духовку.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:46 | Сообщение # 15
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Глазур для паски
Цукор — 0,5 склянки, вода — 1/5 склянки, лимонний сік — 1-2 ст. ложки, або лимонна кислота — 1/8 ч. ложки (розчинена у 2 ст. ложках води).
Цукор насипати у невелику миску, залити водою, нагрівати на вогні доти, доки не розчиниться. Варити сироп 5 хвилин, охолодити до кімнатної температури (якщо при охолодженні цукрова маса починає застигати — сироп переварений. В цьому випадку потрібно додати 2-3 ст. ложки води й швидко розмішати їх з сиропом) й розтерти у мисці або ступці, додаючи потроху 1-2 ст. ложки лимонного соку або лимонної кислоти доти, доки сироп не побіліє й не стане густим. Готовою глазур’ю вкрити паску, зверху посипавши товченими горіхами або цукатами.

Можна зробити шоколадну глазур, додавши 2-3 ст. ложки натертого шоколаду або апельсинову, додавши цедру апельсина й столову ложку апельсинового соку. Можна додати 1 ст. ложку рому або підфарбувати глазур ложкою сиропу з варення. Дуже гарно виглядатиме, якщо спочатку поллєте паску білою, а потім кольоровою глазур’ю.


http://www.students.pp.ua
 
Форум » Від сесії до сесії... » Різне » До столу на Великдень: рецепти Паски (Пасхальная выпечка) (Великдень, Пасха, Паска, Рецепти, Християнтво,Свято,Традиції)
  • Страница 1 из 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Поиск: