[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 2 из 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » Від сесії до сесії... » Різне » До столу на Великдень: рецепти Паски (Пасхальная выпечка) (Великдень, Пасха, Паска, Рецепти, Християнтво,Свято,Традиції)
До столу на Великдень: рецепти Паски (Пасхальная выпечка)
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:17 | Сообщение # 1
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха – саме велике свято християнства. І за традицією це свято святкують готуючи до столу різноманітні прянощі, солодощі, різні страви. А головною серед всього добра що лежить на столі, є - Паска.
Прикрепления: 6865127.png (65.8 Kb)


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:46 | Сообщение # 16
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
ПАСКА ВЕЛИКОДНЯ
Інгредієнти:
1 кг муки
0,5 л молока
100 г дріжджів
200 г вершкового масла
2-3 ст. ложки олії
10 жовтків
0,5 чайної ложки солі,
сік лимонний, цедра
200 г цукру
50 г спирту(горілки)
100 г родзинок
20 г ванільного цукру

Приготування:
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками муки. Коли розчин почне „доходити”, влити його у посуд з мукою, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвоє, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Коли підійде, змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:47 | Сообщение # 17
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Рецепт приготування ПАСКИ

Продукти: 1 літр пареного молока, 3 склянки цукру, 10 яєць (5 цілих і 5 жовтків), 1 склянка топленого вершкового масла, 1 склянка сметани, 1 склянка олії, 100 г дріжджів, 1 чайна ложка солі, цедра 1 лимона, просіяне борошно – скільки ввійде (приблизно 2 кг), родзинки або цукати (можна придбати готові) – за бажанням.

Підготуйте: велику каструлю або емальоване відро (для тіста), міксер, 2 глибокі миски, форми для пасок – циліндричні ємності із пласким дном з вогнетривкого матеріалу (можна придбати у супермаркеті або на базарі, згодяться й каструльки, літрові емальовані горнята, високі консервні банки (без білого покриття всередині), пергамент або фольгу, велике деко (можна й без нього).

1. Масло покладіть у металеву мисочку і розтопіть, нехай охолоне. Сметану залишіть у кухні, щоб була кімнатної температури, молоко підігрійте на плиті або в мікрохвильовій печі. Якщо у квартирі прохолодно, зачиніть двері на кухню, увімкніть духовку – тісту потрібне тепло й спокій (попросіть домашніх не заходити зайвий раз).

2. Улийте в миску склянку теплого молока (не гарячого!), розчиніть у ньому столову ложку цукру й дріжджі. Додайте борошно, щоб вийшло тісто, як на млинці – рідке, без грудочок. Це – опара, накрийте миску рушником й залишіть у найтеплішому місці кухні на 30-60 хв., щоб з’явилися пухирці.

3. Відокремте білки від жовтків: 5 білків поставте в холодильник, а 5 – потім, коли додаватимете в тісто, збийте міксером на піну. Жовтки збийте міксером, поступово додаючи до них цукор, до повного розчинення цукру.

4. Змішайте в окремій мисці до однорідності сметану, сіль, цедру і тепле молоко. Додайте суміш, що вийшла, в опару, добре перемішайте (уже не міксером, а лопаткою, краще дерев’яною). Додайте туди ж збиті жовтки і білки й перемішайте ще раз.

5. Починайте додавати просіяне борошно невеликими порціями, щоразу ретельно перемішуючи тісто. Коли лопаткою стане важко місити, продовжуйте руками. Поступово влийте розтоплене масло. Тісто має бути дуже м’яким (його неможливо розкачати качалкою й воно липне до рук). Але шматок тіста, відділений від загальної маси, «триматиме форму», а не розтікатиметься. Місіть, доки тісто почне відставати від боків каструлі й рук (приблизно годину). Тоді влийте олію і вмісіть її в тісто.

6. Тісто має займати не більше половини ємності посуду, інакше йому може не вистачити місця для піднімання. Накрийте тісто так само, як опару, і залишіть у спокої й теплі (на 2-3 год.). Воно має підійти, тобто значно збільшитися в обсязі за рахунок вуглекислого газу, що виділяється з нього.

7. Через півтори-дві години зазирніть до тіста. Якщо воно підійшло, то опустіть руки в борошно, щоб «припудрити», а потім підбийте (ретельно вимісіть) тісто, щоб воно опало (знову зменшилося в обсязі) і залишіть підходити ще раз. Тісто має підходити, як мінімум, двічі. Коли обминатимете вдруге, додайте промиті, підсушені і виваляні в борошні родзинки (або цукати).


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:47 | Сообщение # 18
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
8. Поки тісто доходить, підготуйте форми для пасок. Для кожної формочки з пергаментного паперу (можна з фольги) виріжте коло, ледь більше розміру денця форми (на 0,5 см), і прямокутник завдовжки трохи більший, ніж окружність форми, а заввишки – на 5-7 см вищий від самої форми (щоб готова паска не нагадувала гриб). Змастіть «викрійки» олією або смальцем і вкладіть у форму: спершу боки, потім – денце, притискаючи його до дна форми (край загинатиметься догори, уздовж стінок). Присипте папір борошном, панірувальними сухарями чи манкою.

9. Тепер тісто не потрібно обминати, нам знадобиться його легкість. Увімкніть духовку, щоб прогрівалася. Складіть всі форми на деко (щоб зайвий раз не трясти тісто, переставляючи його з місця на місце) і починайте заповнювати їх не більш ніж на половину обсягу самої форми, без врахування запасу з паперу). Якщо тісто залишилося – зробите другий захід. Після розкладання дайте тісту підійти ще раз – уже у формах (накрите їх рушником). Щоб верх паски не розтріскався, дочекайтеся, щоб тісто піднялося до країв форми. Змастіть паску збитим яйцем, поставте деко із формами в духовку (температура близько 170 – 180 °С).

10. Час випікання залежить від розміру форм. Велику паску слід пекти годину, маленька буде готова хвилин через 30. Не варто зазирати в духовку перші півгодини випікання. Поверхня готових пасок має стати гарного золотаво-коричневого кольору.

11. Готові паски вийміть з форм (на рушник), потягнувши за край паперу, звільніть їх від «обгортки», розставте на тарілки. Можна присипати теплі паски цукром-пудрою або покрити помадкою (збийте охолоджений білок з 0,5 склянки цукру-пудри, до смаку можете додати столову ложку лимонного соку). Піну розмастіть ложкою по поверхні пасок. Можна посипати паски прикрасами – вони є в продажу (колись для цього фарбували цукор і пшоно).

Випікання Пасхального куліча у народі завжди пов’язували зі святим таїнством. Тому й існували різні забобони й перестороги, аби Великодня паска вийшли успішною і гарною.

Отож, народні «інструкції» для господині, яка зібралася випікати Паску:

• Готуючи тісто для паски і протягом його замішування, думайте тільки гарні думки, відганяйте, відлякуйте всі злі;
• не дозволяйте жодному з ваших сусідів або ще гірше – незнайомцям – входити у будинок, коли Ви готуєте паску. Вони могли б покласти лихе око на вашу паску, і вона може не піднятися, як потрібно. Не робіть ніяких раптових шумів, у той час як паска піднімається чи в той час як вона випікається у духовці. Крім того, не сідайте, у той час як паска перебуває в духовці, бо вона може осісти і стати плоскою.

Якщо Ви ретельно будете дотримуватися усіх вищезгаданих інструкцій, то паска буде легкою, повітряною і смачною. Якщо ні, переконані у народі, паска вийде твердою і щільною. Тоді люди про вашу паску скажуть: “Навіть грім і блискавка не зрушать цю паску”.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:52 | Сообщение # 19
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха без опари
1 кг муки,
1,5 стакана молока,
5 яєць,
300 р. вершкового масла або маргарину
1,5 стакана цукру,
40-50 р. дріжджів,
3/4 ч. ложки солі,
150 р. родзинок,
50 р. цукатів,
панірувальні сухарі,
ванілін,
кардамон.

Розведіть дріжджі в теплому молоці, всипте сіль, розтерті цукром жовтки, розтоплене (але не гаряче масло або маргарин), збиті в густу піну білки. Добре перемішайте і, накривши тісто рушником, поставте на ніч в тепле місце.

Вранці покладете решту муки, ваніліну, кардомон. Вимісите ретельно і знову поставте для підйому в тепле місце.

Коли об'єм тісто збільшиться вдвічі , додайте родзинки, цукати. Перемішайте тісто і викладайте в змащені маслом форми. Форми заповнюйте тістом на 1/3 і ставте їх в тепле місце, накривши рушником. Коли тісто підніметься і займе 3/4 форми, верх пасхи змастіть жовтком. Поставте пасхи в не дуже жарку духовку на 50-60 хвилин. У духовці форми час від часу повертайте, але робіть це обережно, інакше тісто може опуститися. Щоб верх пасок не підгорів, прикрутіть духовку , після того, як зарум'яняться, кружком з паперу, змоченим водою. Готовність пасхи визначається тонкою лучиною. Увіткніть її в паску і вийміть, Якщо суха, то пасха готова. Якщо сира, то тісто ще не пропеклося. Готові пасхи, коли вони остигнуть, покрийте білою глазур'ю і прикрасьте шматочками цукатів.

Глазурь: 1 білок збийте в густу піну, поступово додаючи (продовжуючи збивати) 1/4 стакана дрібного цукрового піску.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:52 | Сообщение # 20
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха ярморочна
Тісто:
мука 5 стаканів,
сливки -1,5 стакана,
масло 250 г,
цукор - 1 стакан,
яйця (жовтки) - 8 штук,
горіхипо - 0,5 стакана,
родзинки - 0,5 стакана
цукати - 0,5 стакана,
сіль -1 чайна ложка,
дріжджі – 100 г,
ванілін.

Глазур:
яйце (білок) -1 шт,
цукрова пудра - 1 стакан,
лимонний сік 8-10 крапель.

У підігрітих сливках розвести дріжджі, покласти половину всієї кількості муки і поставити в тепле місце. Розтерти жовтки з цукром і маслом. Коли опара підійде, ввести в неї жовтки з маслом і цукром, родзинки, нарізані цукати, горіхи. Масу добре вимісити, всипати муку, що залишилася, сіль, ванілін. Вимісити і поставити в тепле місце, поки не збільшиться в об'ємі удвічі. Знову вимісити і знову дати підійти.

З готового тіста сформовати невеликі булочки і викласти у форми з високими стінками, змащені маслом зсередини. Дно і стінки форми вистилати промасленим папером. Тісто у формі має займати третину висоти. Форми поставити для расстойки в тепле місце на годину. Потім випікати в духовці при температурі 200-220С, протягом 60-70хвилин. Коли верх пасхи зарум'яниться, накрити його змоченим папером, щоб не підгорів.Охолоджену поверхню пасхи, змастити тонким шаром глазурі.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:52 | Сообщение # 21
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха вологодська
Мука - 1 кілограм,
масло - 300 грам,
цукор 300 грам,
молоко 1,5 стакана,
сухі дріжджі 25-30 грам,
яйця 3 штуки,
родзинки.

З'єднати муку, масло, цукор і 1 стакан гарячого молока, добре вимісити. У молоці, що залишилося, розчинити дріжджі, влити в тісто і дати йому гарненько піднятися. Тепер збити яєчні жовтки, потім окремо білки і родзинки. Змішати. Знову дати піднятися, розкласти у форми і випікати.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:53 | Сообщение # 22
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха з горіхами
Для пасхи:
мука 600 грам,
яйця 3 штуки,
молоко 1 стакан,
цукор 100 грам,
масло 150 грам,
дріжджі 25 грам,
ванілін,
сіль,
лимонна цедра

Для начинки:
мелені або товчені горіхи 250 грам,
цукор 2/3 стакана,
молоко 0,5 стакана,
родзинки 0,5 стакана,
ванільний цукор

Муку просіяти в миску, жовтки розтерти з цукром і сіллю дочиста, додати лимонну цедру. Посередині муки зробити поглиблення, влити в нього дріжджі, розведення в 2 чайних ложках молока і засипані ложкою муки. Коли дріжджі трохи підійдуть, додати жовтки, потім решта всіх інгредієнтів. Вимісити тісто в перебігу години, підсипаючи помалу муку, поки воно не стане густим і однорідним. Під кінець додати збиті в піну білки і розтоплене масло. Далі місити тісто на дошці руками, час від часу змащуючи їх маслом, щоб тісто не приставало. Готове тісто викласти у форму на чверть об'єму, далі начинку і потім другу частину тіста. Шар начинки повинен бути меншого діаметру, чим тісто.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:53 | Сообщение # 23
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха прозора
Мука 2 1/2 стакана,
жовтки 8 шт,
дріжджі 50 гр,
молоко 1 стакан,
цукор 1/2 стакана,
масло 100 гр.

Жовтки розтерти, влити тепле молоко з розведеними дріжджами, всипати муку, цукор, добре розмішати, дати піднятися, влити розтоплене масло і заповнити форму на 1/3. Коли тісто підніметься у формі, поставити в духовку.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 00:53 | Сообщение # 24
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Пасха бабусі
Мука 6 стаканів,
яйця 6 шт,
молоко 0,5 л,
цукор 1,5 стакана,
маргарин 300 г,
родзинки,
ванілін

Всі компоненти для тіста брати в теплому вигляді. 1 пляшку молока вилити у велику миску, де буде тісто, 1,5 стакана цукру злегка підігріти і розмішати, 3 стакани муки, поставити в тепле місце на 1,5-2 години (щоб збільшилося в об'ємі удвічі). 6 жовтків розтерти з 1,5 ст. цукру дочиста, додати ванілін і в тісто. 300 р. маргарину розтопити і додати половину його в тісто. Білки збити і теж в тісто. Додати ще близько 3 ст. муки і місити: на дошку насипати муки, покласти тісто. Руки очистити, вимити, змастити маргарином, що залишився, і місити. Знову очистити руки, змастити і місити поки тісто не перестане прилипати до рук. Покласти тісто в миску і знову поставити в тепле місце на 1,5-2 години. Родзинки помити, залити кип'ятком. Потім витерти рушником, обваляти в муці і вмісити його в тісто. Тісто викласти у форму, змащену маслом і обсипанную мукою. хай ще трохи постоїть. Випікати в духовці (не більше 150 град.) 1,5 години. Якщо зверху підгоратиме, то покласти вологий папір.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 01:09 | Сообщение # 25
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Паска на опарі
1 кг муки
1,5 стакана молока,
5 яєць,
300 р. вершкового масла або маргарину
1,5 стакана цукру,
40-50 р. дріжджів,
3/4 ч. ложки солі,
150 р. родзинок,
50 р. цукатів,
панірувальні сухарі,
ванілін,
кардамон.

Для змазування пасок перед випічкою:
1 жовток,

Для глазурі:
1 білок,
1/4 стакана цукру.

Розведіть дріжджі в теплому молоці, додайте половину муки. Ретельно розмішайте до однорідної маси. Накрийте рушником і поставте в тепле місце. Коли об'єм опари збільшиться удвічі, додайте 5 жовтків, розтертих спочатку з сіллю (жовтки при цьому потемніють), потім з ваніліном, кардамоном і цукровим піском, підсипаючи його помалу. Далі за розтертими жовтками в опару покладете розтоплене (але негаряче) масло або маргарин. Дуже ретельно вимісіть, після чого додайте збиті в густу піну 5 білків і мука, що залишилася. Продовжуйте місити до тих пір, поки тісто не почне вільно відставати від рук і посуду.

Якість пасок багато в чому залежить від того, наскільки добре тісто вимішене. Вимішене тісто поставте в тепле місце і, коли воно знов збільшитися удвічі, додайте промиті і просушені родзинки, нарізані кубиками цукати, ванілін, кардамон.

Розкладете тісто у форми (можна в алюмінієві каструлі). Їх заздалегідь змастіть маслом і обсипте сухарями, а дно застелиіть промасленим папером, вирізавши за розміром форми. Обробляти тісто зручніше, якщо руки змащені будь-яким маслом. Форми заповнюйте тістом на 1/3 і ставте їх в тепле місце, накривши рушником.

Коли тісто підніметься і займе 3/4 форми, верх пасхи змастіть жовтком. Поставте пасхи в не дуже жарку духовку на 50-60 хвилин. У духовці форми час від часу переміщуйте, але робіть це обережно, інакше тісто може опуститися. Щоб верх пасок не підгорів, прикрутіть їх, після того, як зарум'яняться, кружком з паперу, змоченим водою. Готовність паски визначається тонкою лучиною. Увіткніть її в пасху і вийміть, Якщо суха, то пасха готова. Якщо сира, то тісто ще не пропеклося. Готові пасхи, коли вони остигнуть, покрийте білою глазурью прикрасьте шматочками цукатів.

Глазурь : 1 білок збийте в густу піну, поступово додаючи (продовжуючи збивати) 1/4 стакана дрібного цукрового піску.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 01:10 | Сообщение # 26
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Паска звичайна - четверта
Закип'ятите 3 стакани жирного молока (пінку зверху прибрати). Охолодити до температури парного молока. Вилити в чисту кадочку (для пасок необхідно мати дерев'яну кадочку) і 18 розтертих з цукром дочиста жовтків, 200 гр. муки, 18 збитих білків, 2 1/2 стакана дріжджової опари і все добре перемішати. Потім збити лопаткою, поки вся ця маса не побіліє і не відставатиме від стінок. Потім кадочку зав'язати і чим-небудь накрити. Поставити на ніч в тепле місце.

Вранці рясно намазати середину тістечкової частини дошки вершковим маслом і викласти на це масло тісто. Потім треба починати місити тісто, відбиваючи його: піднімати і кидати на дошку до тих пір, поки на тісті не покажуться бульбашки. Після цього укласти тісто у форму, змащену маслом і посипану товченими білими сухарями, накрити полотном і подушкою і дати піднятися.

Садити пасху, але обережно: не трясті, щоб тісто не сіло. Коли пасха в печі підніметься і зарум'яниться, тоді покрити його папером, змоченою водою і залишити в печі на 2 години. Через 2 години його вийняти і викласти на подушку, накриту чистою серветкою.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 01:11 | Сообщение # 27
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Паска звичайна - треття
У 1 л цілісного молока розпустити 1 ст. л сухих дріжджів, вилити в опарник. Потім, підсипаючи помалу муку, розчинити густе тісто, вимісити якнайкраще, щоб воно абсолютно відставало від рук і країв опарника, потім скласти в міцний полотняний мішок, зав'язати його мотузкою і опустити його у відро з кип'ятком, охолодженим до кімнатної температури.

Коли тісто "виходиться", мішок обернеться одним кутом вгору і крізь пори полотна виходитиме тісто, тоді мішок вийняти з води, розв'язати мотузку, викласти тісто знову в опарник. Додати 1 стакан розтопленого вершкового масла (без осаду), 1 стакан сирих яєць, 2 стакани дрібного цукру, 25гр. очищеного і добре подрібненого разом з цукром ванілі, 100 г дрібних родзинок (без кісточок). Все це добре перемішати з тістом, вмочуючи руки в холодну воду.

Коли тісто почне пузиритися і відставатиме від рук, значить, воно добре вимішене. Тоді потрібно викласти його на стіл (змащений мукою) і дати піднятися. Потім узяти 2 форми, змастити їх дно і стінки маслом, обсипати спочатку обсмаженим, а потім дрібно стовченим мигдалем, поставити в духову пекти, де і випікати близько 1 1/2 години, постійно поглядаючи, щоб не підгоріло. Про готовність пасхи можна дізнатися за допомогою палички, увіткненого в середину паски. Якщо на витягнутій паличці не буде помітно слідів молока, значить, пасха готова.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 01:12 | Сообщение # 28
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Паска звичайна - перша
На 1,5 л цілісного молока, теплуватого, як парне, розчинити з вечора тісто, як для оладів, поклавши в нього 1 ст. л рідких дріжджів і солі на смак.

Вранці, коли тісто, зробившись пузирчастим, підніметься, покласти в нього 50 гр. найсвіжішого розтопленого російського масла, 2 стакани дрібного цукру, стовченого разом з 1 паличкою ванілі, 50 гр. добре вичищених і вимитих родзинок (без кісточок),25 гр. очищеного, але не товченого мигдаля - цілісного або роздвоєного, 3 свіжих сирих яйця. Все це гарненько перемішати і, додаючи муку, замісити настільки густе тісто, щоб при розмішуванні його, воно не тягнулося за ножем.

Після цієї операції тісто знову залишити в горщику (каструлі), щоб воно знову піднялося, потім вийняти, розділити на 2 або 3 частини, дивлячись, які бажано мати пасхи. Узяти форми , змастити їх гарненько маслом і покласти в них стільки тіста, щоб воно зайняло тільки третину форми. Якщо тісто пристає до рук, то в нього слід додати ще муки, а руки натерти маслом. Перш ніж поставити пасхи пекти, треба дати тісту в каструлі піднятися майже доверху. Верхівку пасхи змастити яйцем, розмішаним навпіл з водою. Потім прикрасити її цілісним або уподовж нашаткованим мигдалем, родзинками і нарізаними цукатами.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 01:12 | Сообщение # 29
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
Паска звичайна - друга
мука пшенична 1 кг
молоко 380 г
яйця 6 шт.
масло або маргарин 300 г
цукор 270 г
дріжджі 50 г
сіль 3/4 чайної ложки
родзинки 150 г
цукати 50 г
горіхи 50 г
ванілін розведений 7—8 крапель

У теплому молоці розчиняють дріжджі, додають половину норми муки, розмішують накривають рушником і ставлять в тепле місце для бродіння.

Яєчні жовтки відокремлюють від білків. Жовтки розтирають з цукром, а білки збивають до стійкої піни. Коли опара збільшиться удвічі, додають в неї сіль, растерті жовтки, розведений в гарячій воді ванілін, злегка растоплене масло і муку, що залишилася. Тісто добре вимішують, ставлять знову в тепле місце і дають ще раз піднятися до збільшення в об'ємі в два рази.

У готове тісто додають промиті і обсушені родзинки, нарізані цукати, рубані горіхи, добре перемішують і обережно вводять збиті білки.

Форми добре змащують маслом, дно закривають промасленним з обох боків пергаментом, а стінки обсипают мукою. Заповнюють форми тістом . Ставлять форми в тепле місце і накривають рушником. Коли тісто підніметься , змащують верх яйцем і випікають в духовці при 210 °С приблизно 50-60 хвилин.


http://www.students.pp.ua
 
InformatorДата: Вторник, 19.04.2011, 01:13 | Сообщение # 30
Академик
Группа: Администраторы
Сообщений: 427
Статус: Offline
ЗАВАРНА ПАСХА
Протерти через сито 2 кг сиру + 400 г вершкового масла. Додати 800 г сметани, 10 яєць, 300 гр. цукрового піску. Ретельно перемішати. Поставити на слабкий вогонь. Ретельно перемішувати дерев'яною паличкою, щоб маса не підгоріла. Довести до кипіння. Негайно ж зняти. Щонайшвидше охолодити, теж весь час помішуючи. У масу, що остигнула, додати 300 гр. цукрового піску, мигдаль (100 г), родзинки (100 р.) ванілін. Отриману масу покласти в друшляк (якщо немає справжньої пасочниці), застелений трохи вологою марлею. Зверху поставити блюдце з невеликим вантажем. Поставити в холодильник. Так, звичайно ж, мати на увазі, що паска стікатиме, тому це потрібно передбачити.


http://www.students.pp.ua
 
Форум » Від сесії до сесії... » Різне » До столу на Великдень: рецепти Паски (Пасхальная выпечка) (Великдень, Пасха, Паска, Рецепти, Християнтво,Свято,Традиції)
  • Страница 2 из 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Поиск: