Главная » Статьи » Общество » Еда и Напитки

До столу на Великдень: рецепт приготування Царської Пасхи

Пасха царська


Склад:
450 г вершкового масла
6 шт жовтків від яйця
2 склянки цукрового піску
800 г доброго сиру
300 г густої сметани
ванілін, родзинки, цукати, волоські горіхи, лимонна цедра або кардамон

Приготування:
Вершкове масло розтерти дочиста з жовтками і цукром, додати трохи ваніліну.
Сир протерти через велике сито і з'єднати з жовтковою масою, покласти родзинки, цукати, порубані волоські горіхи, лимонну цедру або кардамон.
Ретельно розтерти до отримання однорідної маси, потім додати сметану і дуже обережно перемішати зверху вниз.

Узяти чисту серветку з тонкої і м'якої тканини, змочити її водою, укласти рівними складками у форму і наповнити приготованою масою.
Згори прикрити спочатку краями серветки, потім тарілочкою, на яку покласти гніт (можна просто поставити згори банку з водою) і прибрати в холодильник на 12 годин, щоб витекла сироватка.
Після - зняти гніт, злити сироватку, відвернути краї серветки, перевернути форму на блюдо і обережно зняти форму і серветку.

Прикрасити паску як Вашій душі завгодно - карамелевими кульками, марципановими фігурками, цукатами або горішками.

В якості форми можна брати будь-який посуд. Добре підходять салатниці.
Роблять паски різного розміру і прикрашаю їх по-різному - на святковому столі з пасками і розписними яйцями вони виглядають незрівнянно. А вже про смак і говорити не має що - з'їдаються в першу чергу.

Категория: Еда и Напитки | Добавил: Informator (18.04.2011)
Просмотров: 1660 | Теги: кухня, РЕЦЕПТИ, пасха, кулінарія, Великдень | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar