Главная » Статьи » Общество » Еда и Напитки |
До столу на Великдень: рецепт приготування Царської Пасхи
Пасха царська Склад: 450 г вершкового масла 6 шт жовтків від яйця 2 склянки цукрового піску 800 г доброго сиру 300 г густої сметани ванілін, родзинки, цукати, волоські горіхи, лимонна цедра або кардамон Приготування: Вершкове масло розтерти дочиста з жовтками і цукром, додати трохи ваніліну. Сир протерти через велике сито і з'єднати з жовтковою масою, покласти родзинки, цукати, порубані волоські горіхи, лимонну цедру або кардамон. Ретельно розтерти до отримання однорідної маси, потім додати сметану і дуже обережно перемішати зверху вниз. Узяти чисту серветку з тонкої і м'якої тканини, змочити її водою, укласти рівними складками у форму і наповнити приготованою масою. Згори прикрити спочатку краями серветки, потім тарілочкою, на яку покласти гніт (можна просто поставити згори банку з водою) і прибрати в холодильник на 12 годин, щоб витекла сироватка. Після - зняти гніт, злити сироватку, відвернути краї серветки, перевернути форму на блюдо і обережно зняти форму і серветку. Прикрасити паску як Вашій душі завгодно - карамелевими кульками, марципановими фігурками, цукатами або горішками. В якості форми можна брати будь-який посуд. Добре підходять салатниці. Роблять паски різного розміру і прикрашаю їх по-різному - на святковому столі з пасками і розписними яйцями вони виглядають незрівнянно. А вже про смак і говорити не має що - з'їдаються в першу чергу. | |
Просмотров: 1660 | | |
Всего комментариев: 0 | |